sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

21 tapaa pilata avioliitto

oli ihan loisto leffa! Käytiin Annan ja Marikan kans kattomassa se tänään. Olin jo jonkin aikaa puhunu Mikalle että lähetään kattoon se mutta ei se oo oikeen innostunu. Olin jo etukäteen ihan varma (niinku monesta muustaki leffasta), että se on hyvä. Meidän huumorintajut kohtas ihan täysin ja taisin olla ainoo joka nauro melkeen koko ajan (ainaki mielessä ) Elokuvaan pysty samaistumaan aika hyvin itte. Niin sitä rakastutaan ja erotaan, sitähän se elämä on.. Putous-näyttelijät veti roolinsa hyvin, mutta Niemisen Rikun tukka häiritti mua kyllä, missä sen kalju oli? En ensin ees tajunnut, että Pamela Tola näytteli sekopäistä takiais-vaimoa. Siitä oli tehty niin järkyttävän tyylitajuton nainen, mutta hyvin loistavasti se sen roolin veti! Luin tästä vähän arvosteluja netistä ja törmäsin tämmöseen

" Muuten 21 tapaa pilata avioliitto -leffa ei ole kovin yllätyksellinen. Alussa on kyyninen ja rakkauden kadottamista ennakkoon kammoksuva nuori nainen Sanna Manner (Armi Toivanen) sekä tämän naiivi ja pöhkö ystävä Aino (Essi Hellén). Samaan aikaan kun Sanna tekee väitöskirjaa pitkän avioliiton toimimattomuudesta nykyaikana, Aino taikoo ennustuksia ja siirappisia toivonkipinöitä esiin vaikka radiosurffailusta. Hyvin pian mukaan kuvioihin liittyvät niin Sannan assari Jouni (Aku Hirviniemi) kuin myös yksi videopohjaisen väitöskirjatyön esimerkkiepäonnistujista, Aleksi (Riku Nieminen).
Pääkaverusten, siis Sannan ja Ainon, erilaisuus ja täydentävyys ovat lähestulkoon kliseistä kamaa, mutta niin Putous-Toivanen kuin (mm. Kokkolan kaupunginteatterista kasan kehuja itselleen kerännyt) debytantti Hellén vetävät roolit kunnialla kotiin. Sannan kyynisyyden ja Yksi yö, hyvät muistot -elämänasenteen takaa paistaa läpi leffan sopivasti herkkyys. Putous-kammoistenkaan ei tarvitse pelätä: hefnerismejä, raipeiluja tai muita komediahahmo-osaston laineja ei Armilta putoile niskaan."

Mä oon myös sitä mieltä, että nykypäivän avioliitot ei tuu kestämään loppuelämää. tai edes ne pitkät parisuhteet. Kun löydetään "parempi" niin ei muutako vaihtoon vaan. Nykyään ei varmaan tiedetä edes mitä se kihloihin meno tarkottaa, sulla vaan on se sormus vasemmassa nimettömässä. Sitten kun on menty naimisiin ja tehty se lapsi niin se olikin siinä. Näitä pareja on tullut muutamia vastaan, kannattiko? Kuuluu kysymys. Mihin teillä oli kiire kun menitte naimisiin niin nuorena? Missä vaiheessa siitä parisuhteesta tuli tylsä ja kyllästyitte toisiinne? Oon varmaan niin kyyninen ihminen, mutta parempi sanoa suoraa mitä mieltä on. Monenko tutun ihmisen "vanha suola janottaa"- jutusta on jotakin tullut? Ei ne ongelmat mihinkään häviä vaikka yritätte uudelleen, sehän on nähty, kohta ne palaa taas pintaan. Parempi siis keskittyä vaan nykyhetkeen ja elää päivä kerrallaan ja ottaa kaikki ilo irti siitä! ;) 21. (älä) uskalla rakastaa.

Elokuvassa oli myös ihana vanhan pariskunta joka vei roskapussinki yhdessä roskiin. Mutta niinkuin se Sanna siinä sano että niin se toimii kun toinen on melkeen sokea ja toinen melkeen kuuro ;) heh no ei vaan. Ihania tuommoset vanhat ihmiset jotka on lähestulkoon koko elämänsä puhaltanut yhteen hiileen. Myös se kuinka voi rakastua uudelleen myöhemmällä iällä, niinkuin Sannan isän kävi.

Loppuun nyt muutama kuva elokuvasta







Kirjottelen niistä Adelinan 6kk jutuista joku toinen päivä kun saan kuvat Marikalta :)

~ Johanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti